Bildiri Son Gönderim Tarihi: 2 Aralık 2024
Bildiri Sonuçlarının Açıklanması Tarihi: 6 Aralık 2024
SÖZEL BİLDİRİ YAZIM KURALLARI
- Bildiriler araştırma, derleme veya olgu sunumu şeklinde yazılabilir. Tercihe göre Sözel veya Poster olarak yüklenebilir.
- Araştırma bildiri özetleri; giriş ve amaç, yöntemler, bulgular ve sonuç bölümlerinden oluşmalıdır.
- Olgu Sunumu bildiri özetleri; giriş, olgu ve tartışma bölümlerinden oluşmalıdır.
- Bildiri özeti (başlık, yazarlar ve kurum isimleri hariç) toplam 350 kelimeyi geçmemelidir.
- Başlık çalışmanın içeriğini açıklar tarzda olmalıdır. Bildiri özeti başlığında özel bir anlam ifade eden kelimeler dışındaki tüm sözcüklerin sadece ilk harfi büyük, diğer harfleri küçük yazılmalıdır.
- Metin içinde kimyasal simge ve uluslararası birimler dışında kısaltma kullanılacak ise, metinde ilk geçtiği yerde tam açılımı yazılıp ardından parantez açılarak daha sonra kullanılacak olan kısaltılmış hali yazılmalıdır.
- Yazar isimleri sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle yazılmalıdır. Örnek: A… Y….
- Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
- Anahtar kelime sayısı en az 3 en fazla 5 kelime olmalıdır.
- Yazarların ad ve soyadları çalışmadaki sıralarına göre doldurulup çalışmayı sunacak kişi modülde seçilmelidir.
- Bildiri ile ilgili bilimsel ve hukuki sorumluluk yazarlara aittir.
SÖZEL BİLDİRİ SUNUM KURALLARI
- Sözel bildiri sunum süresi ve günü bildiri kabullerinden sonra duyurulacaktır.
- Sözel bildiri sunumları için sunumunuzdan önce sempozyum alanında yer alan sunum kontrol masasına sunumunuzu bir flash bellek ile teslim etmenizi önemle rica ederiz.
- İletişim konusunda sorun yaşanmaması için kayıt olurken e-mail adresinizi ve cep telefonu numaranızı doğru olarak girmenizi rica ederiz.
ÖNEMLİ BİLGİLER
- Bildiri özetleri sadece online bildiri modülü üzerinden toplanacaktır. Sistemden bağımsız olarak e-posta veya posta yoluyla bildiri kabul edilmeyecektir.
- Bildiri özetinin online bildiri kitabında yer alabilmesi için sunan yazarın sempozyuma kayıt yaptırması zorunludur. Diğer yazarların kayıt zorunluluğu bulunmamaktadır.
- Bildiriyi sunacak yazar ile bildiri özetini sisteme yükleyen katılımcının isminin eşleşmesi gerekmektedir.
- Bildirilerle ilgili tüm değerlendirme süreci katılımcıya ait e-posta ile takip edilebilecektir.
- Akademik yükseltmede doçentlik kriterlerinde geçerlidir.
- Bildirileriniz ile ilgili iletişim konusunda sorun yaşanmaması için sisteme kayıt olurken e-mail adresinizi ve cep telefonu numaranızı girmeyi unutmayınız. Sistemde iletişim bilgileri olmayan bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Yazarlar bildirilerinin “sözel” ve/veya “poster” olması yönünde tercih yapabilirler ancak bildirilerin sunum şekilleri hakem değerlendirilmeleri doğrultusunda Bilim Kurulu tarafından değiştirilebilir.
- Bilimsel Kurul üyeleri gönderilen bildirileri bilimsel kalitelerinin ve uygunluklarının belirlenmesi amacı ile değerlendireceklerdir.
- Gönderilen tüm bildirilerin son gönderim tarihi sonrasında kabul süreci gizli hakem değerlendirmeleri ile yapılacak olup, kabul edilmesi durumunda yazarlara kabul metni e-posta yolu ile gönderilecektir.
- Eksik veya hatalı girilen bilgilerden düzenleme kurulu ve Dalya Turizm sorumlu değildir.
- Bildiri son gönderim tarihinden önce bildirinizde bulunan hataların ve eksik bilgilerin düzeltilmesi için yigit@dalyatur.com adresine taleplerinizi iletebilirsiniz. Bildiri son gönderim tarihinden sonra gönderilecek talepler dikkate alınmayacaktır.
- Bildiri özet yazım kurallarına ve yukarıda belirtilen kurallara uygun olarak gönderilmeyen bildiri özetleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.